18. lokal pod szyldem the White Bear Coffee został otwarty pod koniec maja w Olsztynie przy ulicy Staromiejskiej ⅖. Jego współwłaścicielem jest pierwszy franczyzobiorca tWBC, który prowadzi swoje punkty także w Giżycku i Lublinie.
Nowa kawiarnia pod szyldem the White Bear Coffee jest pierwszym lokalem tej sieci w stolicy Warmii i Mazur. Wyróżnia się oryginalnym, designerskim wnętrzem, łączącym w sobie różne style. Jest kolorowo, energetycznie i przytulnie – to miejsce stworzone do spotkań z przyjaciółmi czy relaksu z rodziną.
W menu the White Bear Coffee królują kawy z segmentu specialty – ziaren najwyższej jakości, rzemieślniczo palonych i parzonych metodami przelewowymi. Ale oferta lokalu jest dużo bogatsza, ponieważ spróbujemy tam także klasycznych kaw na bazie espresso, herbat i naparów, smoothies, lemoniady, świeżo wyciskanych soków czy kombuchy.
Do tego Miśki serwują autorskie napoje kawowe, wśród których w edycji wiosennej znalazły się m.in. Latte matcha z kwiatem wiśni, Popcorn latte, Frappe matcha czy Vege coffee. Menu uzupełniają kanapki, ciasta, słodkie wypieki oraz zdrowe desery śniadaniowe.
“The White Bear Coffee powstało z myślą o osobach ceniących sobie wysoką jakość, doskonałą obsługę i miłą, rodzinną atmosferę. Gorąco zapraszamy do odwiedzenia naszej kawiarni, mamy nadzieję, że przypadnie ona do gustu mieszkańcom Olsztyna, studentom i turystom odwiedzającym ten region” – zachęca Mariusz Zacharewicz, współwłaściciel lokalu.
“Cieszymy się, że nasi franczyzobiorcy podejmują decyzję o dalszym rozwijaniu się w ramach sieci. To pokazuje, że stworzony przez nas model jest atrakcyjny i dostosowany do potrzeb współczesnego rynku gastronomicznego. Liczymy na to, że kolejni partnerzy pójdą tą samą drogą skalowania biznesu z the White Bear Coffee” – podsumowuje Łukasz Kaliciński, współwłaściciel sieci.
Marka White Bear Coffee należy do Grupy Gastronom, która prowadzi także sieć lokali oferujących sushi – Koku Sushi oraz lodziarnie White Bear Ice Cream.