W ostatnim czasie Thai Wok nabył kultowy koncept o nazwie Tuk Tuk. Będzie on modernizowany i rozwijany na większą skalę w całej Polsce w segmencie food hall i high street.
Obecnie Tuk Tuk posiada cztery lokale. Dwa z nich zostały przejęte i planowana jest ich modernizacja. Pod koniec listopada rusza remont konceptu Tuk Tuk w Hali Koszyki, a już w grudniu remont tym razem restauracji na ulicy Francuskiej.
Ponadto w ramach zapowiadanej ekspansji 14 października został otwarty trzeci Tuk Tuk w Food Hall Browary Warszawskie.
„Już się nie mogę doczekać nowych odsłon tego konceptu w istniejących lokalizacjach i rozwoju Brandu Tuk Tuk na lidera rynku food hall” – mówi Bartosz Brusikiewicz, Managing Director; co-owner of Thai Wok & Tuk Tuk.
„Chcemy wchodzić do największych miast w Polsce i do najlepszych centrów handlowych. Natomiast na pewno będziemy bardziej wybiórczy. Wybieramy tylko takie centra, które generują największy footfall.
Zanim podpiszemy umowę sprawdzamy i badamy dane centrum handlowe, ruch na food courtach, szacujemy ilu mniej więcej klientów możemy się spodziewać. Nie wstrzymujemy zatem ekspansji, ale podchodzimy do tego tematu bardzo ostrożnie” – mówił Bartosz Brusikiewicz w wywiadzie dla retailnet.pl
PARTNER PORTALU
O przejęciu Tul Tuka przez Thai Wok poinformował też Colliers w swoim najnowszym raporcie w sekcji dotyczącym nowości w gastronomii. raorcie
„Rośnie zainteresowanie lokalizacjami zarówno przy głównych ulicach handlowych, jak i na terenach osiedli mieszkaniowych.
Najlepszym przykładem jest nabycie przez Thai Wok sieci restauracji „street foodowych” Tuk Tuk. To strategiczny krok marki w kierunku dywersyfikacji działalności i ekspansji na nowe segmenty rynku” – tłumaczy Marta Cegielnik, dyrektorka w Dziale Powierzchni Handlowych w Colliers.
„Dzięki temu marka planuje rozszerzyć swoją obecność poza centra handlowe, wchodząc na high street, w obiekty typu mixed-use oraz food halle, umacniając swoją pozycję w dynamicznie rozwijających się innych formatach gastronomicznych” – dodaje Marta Cegielnik.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter
Specjaliści od azjatyckiej kuchni
Thai Wok to kuchnia tajska – oparta na świeżych, oryginalnych, zdrowych produktach i romatycznych, egzotycznych przyprawach. O najwyższą jakość serwowanych potraw i niepowtarzalność receptur dbają kucharze z Azji. Wiele dań jest widowiskowo przygotowywanych na oczach klientów.
Jej specjalnością jest Pad Thai – smażony makaron ryżowy z kiełkami, tofu i orzeszkami w wielu wariantach do wyboru: wegetariański, z kurczakiem, z krewetkami oraz kurczak z krewetkami.
Restauracje Thai Wok oferują możliwość zjedzenia posiłku na miejscu, lub dostarczenia go pod podany adres.
Obecnie sieć liczy 25 lokali w największych miastach Polski. Przykładowo lokale Thai Wok klienci mogą znaleźć w Atrium Promenada, Westfield Mokotów, Złotych Tarasach czy w Wola Parku.
Tuk Tuk to sieć lokali, w których można zasmakujesz prawdziwego tajskiego jedzenia.