Carat Kebab otwiera kolejny lokal w Bydgoszczy

30 stycznia 2025 r. został otwarty drugi w Bydgoszczy lokal Carat Kebab. Znajduje się w dzielnicy Fordon przy ulicy Twardzickiego 60. Operatorem sieci franczyzowej Carat Kebab jest firma „7 Street Łukasz Błażejewski”. Pod tym samym adresem we wrześniu 2024 r. otworzyła pizzerię Frentzza – Pizza & Friends.

W weekend otwarcia, przez pierwsze trzy dni klienci zjedli ponad 1600 kebabów.

Decyzja o lokalizacji w Fordonie wynika z faktu, że w tej dzielnicy nie działa ani jeden jakościowy kebab, a klienci chcący zjeść taki kebab musieli do tej pory jeździć do centrum miasta.

Operatorem sieci franczyzowej Carat Kebab jest firma „7 Street Łukasz Błażejewski”.

„Drugi lokal w Bydgoszczy to dla nas potwierdzenie, że marka Carat Kebab bardzo dobrze przyjęła się na bydgoskim rynku. Już teraz, gdy na internetowych grupach ludzie pytają się nawzajem o najlepszy kebab, to jesteśmy zawsze wymieniani wśród TOP 3 najlepszych lokali z kebabem w Bydgoszczy.

Jesteśmy przekonani, że nasze kebaby na stałe zawładną podniebieniami gości w bydgoskim Fordonie” – powiedział Łukasz B. Błażejewski z firmy „7 Street”.

To co wyróżnia Carat Kebab spośród innych lokali serwujących kebab, to własnej produkcji rzemieślnicze mięsa z wołowiny i całych płatów baraniny, z kurczaka oraz sosy, które są przyrządzane według autorskich receptur z użyciem świeżych ziół.

Oprócz klasycznych wariantów kebabów, w menu można znaleźć również unikalne pozycje, takie jak kebab ze świeżymi owocami mango, kebab z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami oraz kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.

Kebaby można zamówić na cienkim cieście (oryginalny lavash), ale również na grubym cieście (turkish bread) lub w formie sałatki (BOWL).

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz

Dalsza ekspansja – franczyzobiorcy poszukiwani

Kolejne otwarcia Carat Kebab planowane są Wałbrzychu, Świdnicy oraz Toruniu.

Cały czas sieć jest rozwijana i poszukiwani są partnerzy do współpracy w miastach od 20 tysięcy mieszkańców oraz w średnich i dużych miejscowościach. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem lokalu Carat Kebab muszą liczyć się z inwestycją około 60-180 tys. zł netto w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing już od wpłaty 5% lub zakupić poprzez kredyt, wtedy inwestycyjne nakłady gotówkowe znacznie się zmniejszą.

W portfolio „7 Street”

Carat Kebab: W menu Carat Kebab znajdują tradycyjne kebaby w nowoczesnym wydaniu. Każdy kebab można zamówić na cienkim cieście (lavash), na grubym lub w misce (bowl – jako sałatka). Do wyboru mamy rzemieślnicze mięso wołowo-baranie, z kurczaka lub wegański zamiennik mięsa o smaku kurczaka. Mięso i sosy codziennie robione są w lokalu według autorskich receptur i mieszanek przypraw.

W menu poza klasycznymi pozycjami są egzotyczne pozycje jak kebab ze świeżymi owocami mango, z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami z kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.

Łukasz B. Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce. W

2011 sprzedał wszystkie udziały Panu Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza sieciami restauracji „7 Street – Bar & Grill” serwujących dania kuchni amerykańskiej, „Meet & Fit – Slow Food – Burgers” serwującej rzemieślnicze burgery, „Frentzza – Pizza & Friends” oraz lokalami z rzemieślniczym kebabem „Carat Kebab”.