Dołącz do uczestników
SCF 2025 Spring!

Enata Bread startuje z nowym konceptem bakery & restaurant

Enata Bread wystartuje w Poznaniu z nowym dwupoziomowym – konceptem bakery & restaurant. Pionierski w portfolio Enata Bread. Firma zapowiada jego otwarcie już za kilka miesięcy w Stary Browarze.

Na razie firma nie ujawnia nazwy nazwy nowego konceptu. Zapowiada, że w nowym koncepcie bakery & restaurant klienci poznają najwyższej jakości wyroby piekarnicze, a także – wykorzystujący je (ale nie tylko) – niezwykły format restauracyjny. Na dwóch kondygnacjach – w otoczeniu zachwycającego designu – będzie można oddać się wyjątkowemu doświadczeniu.

Wyrafinowana metaloplastyka, gustowna ceramika, ciepłe drewno, transparentne szkło – doskonale wpiszą się w charakterystyczne – ceglane wnętrze Starego Browaru. Na parterze znajdzie się bar piekarni, piekarnia i kuchnia, na piętrze zaś bar i sala restauracyjna. Przy tworzeniu projektu firm kierowała się dwoma słowami: komfort i ergonomia. Zdecydowała się też na kilka zaskakujących rozwiązań kolorystycznych (kobalt).

Szefem kuchni (i nowego konceptu) został Jarosław Kin, były członek kadry Reprezentacji Polski Kucharzy (srebrny i brązowy medal na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2018), trener polskiego kandydata w międzynarodowym konkursie Bocuse d’Or (Budapeszt 2022), zdobywca wielu prestiżowych nagród, szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem (m.in. w ”MUS bar & view”, ”Hotel Lake Hill Resort & Spa”, „62 Bar & Restaurant”). Jego kuchnia charakteryzuje się pasją, ambicją, ciężką pracą i nieograniczoną kreatywnością – nieustannie odkrywa nowe smaki i łączy je z kulinarnymi wspomnieniami z dzieciństwa.

Nowy, zdigitalizowany koncept Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni

Enata Bread zakończyła rok 2024 otwarciem przy ul. Bukowińskiej w Warszawie lokalu Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni w całkowicie nowym, bardziej zdigitalizowanym designie.

W nowym lokalu jest nowocześnie, przytulnie, nastrojowo, praktycznie i komfortowo. Wklęsłe lamele (szare i czarne) wprowadzają szyk i elegancję. Drewno i lastryko wpisują się w trendy ocieplając strefę konsumpcji. Ryflowane (beżowe) płytki nawiązują do geometrii i kolorystyki lameli tworząc subtelną teksturę z przyjemną głębią. Wzrok przykuwają też dwa akcenty – mocny ceglany kolor na suficie i mural. Ledon na ścianie wyświetla: GORĄCO POLECAM! MOKOTÓW.

Na ścianie w back barze pojawiły się – po raz pierwszy w historii firmy- elektroniczne menuboardy, gdzie promowane jest stałe menu (np. zestawy, kawy, napoje) i nowości (np. produkty sezonowe) – promowany też jestcatering.goraco-polecam.pl i współpraca firmy z platformami delivery.

Enata Bread to grupa działająca w oparciu o różne formaty

Enata Bread to dynamicznie rozwijająca się grupa marek z branży piekarniczo- cukierniczej. Wyróżnia się doskonałym zarządzaniem, wysoką jakością produktów i usług, a także tworzeniem konceptów – lokali gastronomicznych, które zmieniają oblicza miast i miejsc kreując niepowtarzalną i przyjazną atmosferę.

Dziś, grupę tworzą dwie marki: Bakery – koncept rzemieślniczy z lokalami w wyjątkowych, historycznych, zrewitalizowanych obiektach i Gorąco Polecam. Smaki z piekarni – koncept hołdujący ponad 80-letniej rodzinnej tradycji pieczenia chleba.

W planach ENATA BREAD jest z jednej strony rozwój istniejących konceptów, w tym zwiększenie liczby lokali, z drugiej zaś stworzenie zupełnie nowych – także z wykorzystaniem nowoczesnych technologii w zakresie produkcji, logistyki, zarządzania i sprzedaży.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz