Thai Wok inwestuje w modernizację restauracji

Thai Wok nieustannie się rozwija nie tylko poprzez nowe otwarcia, ale również odnawia istniejące placówki. Sieć zakończyła renowacje restauracji w Centrum Handlowym Centrum Riviera (Gdynia) oraz Galerii Północnej (Warszawa).
„W Thai Wok wierzymy, że smak to nie wszystko — liczy się również atmosfera! Dlatego z dumą informujemy, że właśnie zakończyliśmy renowacje naszych restauracji w Centrum Handlowym Centrum Riviera (Gdynia) oraz Galeria Północna (Warszawa)!” – poinformowała firma.
Nowe wnętrza to: świeży, nowoczesny design, jeszcze więcej komfortu. klimat, który idealnie dopełnia smaki Azji.
Przejęcie
W ub.r. Thai Wok nabył kultowy koncept o nazwie Tuk Tuk. Będzie on modernizowany i rozwijany na większą skalę w całej Polsce w segmencie food hall i high street.
Tuk Tuk posiada cztery lokale. Dwa z nich zostały przejęte i planowana jest ich modernizacja. Ponadto w ramach zapowiadanej ekspansji 14 października został otwarty trzeci Tuk Tuk w Food Hall Browary Warszawskie.
Nowy koncept
Poza przejęciem sieci Tuk Tuk, Thai Wok zdecydowała się otworzyć autorski koncept – restaurację PHOme! 14 października w Browarach Warszawskich otworzyła się pierwsza restauracja zupełnie nowego konceptu PHOme! specjalizująca się w zupach Pho oraz zupach Bun oraz kolejna lokalizacja tajskiego brandu premium Tuk Tuk, która istnieje już od 2013 roku.
Obserwując trendy na rynku gastronomicznym to obecnie można zaobserwować rosnącą popularność trendu food hallowego w Polsce. Dlatego też spółka Thai Wok podjęła decyzję o przejęciu znanego warszawiakom konceptu Tuk Tuk oraz otworzyć autorski – restaurację PHOme!
“Szykowaliśmy się na wejście do food hali. Food hale powstają w całym kraju. To jest nowy trend, który rośnie z roku na rok.
Natomiast food hale nie chcą znanych marek. Preferują marki „domowe”. Stąd też decyzja, że skoro chcemy wejść w food halle, to musimy stworzyć własną markę albo przejąć jakąś lubianą markę” – mówił Bartosz Brusikiewicz, dyrektor zarządzający i współwłaściciel sieci Thai Wok, Tuk Tuk, PHOme!
Specjaliści od azjatyckiej kuchni
Thai Wok to kuchnia tajska – oparta na świeżych, oryginalnych, zdrowych produktach i romatycznych, egzotycznych przyprawach. O najwyższą jakość serwowanych potraw i niepowtarzalność receptur dbają kucharze z Azji. Wiele dań jest widowiskowo przygotowywanych na oczach klientów.
Jej specjalnością jest Pad Thai – smażony makaron ryżowy z kiełkami, tofu i orzeszkami w wielu wariantach do wyboru: wegetariański, z kurczakiem, z krewetkami oraz kurczak z krewetkami.
Restauracje Thai Wok oferują możliwość zjedzenia posiłku na miejscu, lub dostarczenia go pod podany adres.
Obecnie sieć liczy ponad 20 lokali w największych miastach Polski. Przykładowo lokale Thai Wok klienci mogą znaleźć w Atrium Promenada, Westfield Mokotów, Złotych Tarasach czy w Wola Parku.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter