Łukasz Błażejewski wprowadza Cerat Kebab do Wałbrzycha

„Otwarcie naszej pierwszej restauracji w Wałbrzychu jest kluczowym krokiem w naszej ekspansji na ten obszar kraju. W miastach, gdzie już działamy, nasze kebaby zawsze są wymieniane wśród TOP 5 najlepszych lokali według użytkowników internetowych grup dyskusyjnych. Jesteśmy pewni, że nasze kebaby szybko zdobędą uznanie i serca gości w Wałbrzychu” – mówi Łukasz B. Błażejewski z firmy „7 Street”.

Nowy lokal znajduje się na wałbrzyskim Podzamczu przy ulicy Blankowej 8c. Pod tym samym adresem działa już inna marka należąca do 7 Street: pizzeria Frentzza – Pizza & Friends. W Wałbrzychu łącznie działają dwie pizzerie oraz jeden lokal z kebabem i wszystkie są prowadzone przez jednego Franczyzobiorcę.

W weekend otwarcia lokal odwiedziło wielu okolicznych mieszkańców, ale też osoby z innych części Wałbrzycha, chętne sprawdzenia oferty nowego lokalu.

Decyzja o lokalizacji wynika z faktu, że w Wałbrzychu nie działa ani jeden jakościowy kebab, a klienci chcący zjeść taki kebab musieli do tej pory jeździć do innych miast

Operatorem sieci franczyzowej Carat Kebab jest firma „7 Street Łukasz Błażejewski”

To co wyróżnia Carat Kebab spośród innych lokali serwujących kebab, to autorskie pieczywo, zarówno lawasz jak i oryginalny chleb turecki, własnej produkcji rzemieślnicze mięsa z wołowiny i całych płatów baraniny, kebab z kurczaka oraz sosy, które są przyrządzane według autorskich receptur z użyciem świeżych ziół.

Oprócz klasycznych wariantów kebabów, w menu można znaleźć również unikalne pozycje, takie jak kebab ze świeżymi owocami mango, kebab z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami oraz kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.

Kebaby można zamówić na cienkim cieście (oryginalny lavash), ale również na grubym cieście (turkish bread) lub w formie sałatki (BOWL).

Kolejne otwarcia Carat Kebab planujemy w Chyliczkach, Świdnicy, Zgorzelcu oraz w Toruniu.

„Cały czas rozwijamy sieć i poszukujemy partnerów do współpracy w miastach od 20 tysięcy mieszkańców oraz w średnich i dużych miejscowościach. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem lokalu Carat Kebab muszą liczyć się z inwestycją około 60-180 tys. zł netto w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing już od wpłaty 5% lub zakupić poprzez kredyt, wtedy inwestycyjne nakłady gotówkowe znacznie się zmniejszą – mówi Błażejewski

W menu Carat Kebab znajdują tradycyjne kebaby w nowoczesnym wydaniu. Każdy kebab można zamówić na cienkim cieście (lavash), na grubym lub w misce (bowl – jako sałatka). Do wyboru mamy rzemieślnicze mięso wołowo-baranie, z kurczaka lub wegański zamiennik mięsa o smaku kurczaka. Mięso i sosy codziennie robione są w lokalu według autorskich receptur i mieszanek przypraw. W menu poza klasycznymi pozycjami są egzotyczne pozycje jak kebab ze świeżymi owocami mango, z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami z kolendrą, czy kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin. Raz zjesz, nie zjesz już innego kebabu!

Łukasz B. Błażejewski w 2005 roku założył firmę doradztwa finansowego „Gold Finance Doradcy Finansowi”. Następnie w 2008 roku stworzył projekt franczyzowy i na bazie tego projektu w 2 markach Gold Finance i Star Finance powstało ponad 50 placówek w całej Polsce. W 2011 sprzedał wszystkie udziały Markowi Jutkiewiczowi znanemu z m.in. branży FMCG. Aktualnie Łukasz Błażejewski zarządza sieciami restauracji „7 Street – Bar & Grill” serwujących dania kuchni amerykańskiej, „Meet & Fit – Slow Food – Burgers” serwującej rzemieślnicze burgery, „Frentzza – Pizza & Friends” oraz lokalami z rzemieślniczym kebabem „Carat Kebab”.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz