Port Royal, jeden z najważniejszych i najbardziej rozpoznawalnych konceptów gastronomicznych w Hali Koszyki, pozostaje w Koszykach na kolejne lata. Najemca, obecny od pierwszego dnia funkcjonowania food hallu, już od blisko dekady współtworzy jego atmosferę i ofertę, pozostając stałym punktem odniesienia dla gości szukających jakości, autentyczności i miejskiej energii.
Port Royal słynie z najwyższej jakości produktów – świeżych ryb i owoców morza – dopracowanej kuchni, uważnej obsługi oraz eleganckiego, spójnego wystroju. Lokal zajmuje około 160 mkw. z letnim ogródkiem, który w sezonie naturalnie otwiera się na tętniące życiem patio od ul. Koszykowej. Konsekwencja w oferowaniu najwyższej jakości menu i obsługi sprawia, że restauracja pozostaje niezmiennie jedną z wizytówek food halli i ważnym elementem jej starannie selekcjonowanej oferty.
Decyzja Port Royal o kontynuacji działalności w Koszykach to wyraz zaufania do jakości zarządzania, dojrzałej współpracy oraz wartości, które definiują to miejsce: otwartości, różnorodności i dbałości o detal. Koszyki – łączące historyczną architekturę z nowoczesnym doświadczeniem, programem wydarzeń i gamą kultowych konceptów kulinarnych – są adresem, gdzie gastronomia, design i miejski rytm tworzą spójną całość.
„Port Royal współtworzy tożsamość Hali Koszyki. Jako jeden z naszych pierwszych najemców, obecny w Hali od początku jej działalności, umacnia pozycję Koszyków jako tętniącej życiem kulinarnej i towarzyskiej całorocznej destynacji w centrum Warszawy. Kontynuacja obecności Port Royal w Koszykach potwierdza, że zaufana współpraca, standard zarządzania obiektem i codzienna jakość doświadczenia gości są konieczne dla sukcesu marki, zarówno całej hali jak i działających w niej lokali” – mówi Weronika Maria Kuna, MIRCS, Asset Management & Leasing, Globalworth Poland.
„Port Royal jest w Koszykach od pierwszego dnia. Decyzja o pozostaniu tutaj na kolejne lata to kontynuacja historii o świeżości produktu, rzetelnym serwisie i atmosferze miejsca, które przyciąga gości każdego dnia. Letni ogródek i centralne położenie sprawiają, że Port Royal pozostaje naturalnym miejscem spotkań, jednocześnie czuje i dyktuje rytm miasta wespół z Halą Koszyki. To relacja obustronna – profil gości jest różnorodny i wymagający: obok stałych bywalców wracających na ostrygi pojawiają się osoby, które przychodzą, by poczuć energię miejsca; ta mieszanka trzyma nas w formie i mobilizuje do konsekwentnie wysokiej jakości serwisu każdego dnia” – mówią Karolina Jakimiak-Kwaśniewska i Łukasz Kwaśniewski, właściciele Port Royal.
Port Royal od lat należy do kultowych adresów owoców morza w Hali Koszyki. Świeże ryby, szeroka selekcja ostryg i kuchnia oparta na prostocie oraz najlepszych składnikach wprowadzają śródziemnomorski klimat w nowoczesnym, wielkomiejskim otoczeniu. Szef kuchni Miłosz Sroka zachęca, by daniami dzielić się przy wspólnym stole, co naturalnie sprzyja swobodnej, miejskiej atmosferze spotkań.
„W Port Royal menu opieramy na prostocie i najlepszym produkcie – świeżych rybach i szerokiej selekcji ostryg – tak, aby na talerzu wybrzmiał czysty, śródziemnomorski charakter kuchni. Koszyki dodają temu własny rytm” – mówi Miłosz Sroka, szef kuchni Port Royal.
Hala Koszyki, która w 2026 roku będzie świętować jubileusz dziesięciolecia działalności food hallu, w mijającym roku konsekwentnie wprowadziła kolejne udogodnienia i nowości, które wzmacniają jej charakter jako otwartej, miejskiej przestrzeni społecznej i stanowią mocne wejście w cynowy jubileusz.