Sieć restauracji Pasibus ma już 36. lokalizacji

7 marca 2025 roku został otwarty pierwszy Pasibus w Gliwicach. Nowo otwarta restauracja w Forum Gliwice jest 36. lokalem sieci. Mieści się na poziomie 1.
Pasibus to marka, która zrewolucjonizowała polską scenę burgerową, znana z autorskich
burgerów, które zachwycają bogactwem smaków i najwyższą jakością składników. Każdy burger
to unikatowa kompozycja, stworzona z pasją i dbałością o detale.
Pasibus nieustannie zaskakuje swoich klientów, wprowadzając do menu nowe, sezonowe propozycje i eksperymentując z nietypowymi połączeniami smaków. Obok uznanych burgerów można tu znaleźć tańsze pozycje lunchowe, włapy i kanapki z kurczakiem. Marka wywodzi się ze street foodu, co nadaje jej luźną i niezobowiązującą atmosferę. Historia Pasibusa to opowieść o pasji i determinacji.
Marka rozpoczęła swoją działalność w 2013 r. od food trucka we Wrocławiu, szybko zdobywając
uznanie lokalnej społeczności. Obecnie Pasibus to prężnie rozwijająca się sieć restauracji, obecna w
największych miastach Polski (od 7 marca również w Gliwicach), zachowująca swój wyjątkowy
charakter i streetfoodowy klimat, jednocześnie oferując profesjonalną obsługę i wysoki standard
lokali.
Na gości odwiedzających nowy lokal marki w Gliwicach czeka klasyczne menu sieci, w tym mięsne klasyki: Bebek Junior czy Gonzales.
Dla miłośników kuchni roślinnej oraz dla osób, które nie chcą na stałe rozstawać się z mięsem, ale mają ochotę czasami zjeść coś wegańskiego, Pasibus przygotował m.in. burgera Standard Vegan z autorskim kotletem warzywnym z wegańskimi wersjami majonezu oraz sera cheddar.
Dodatkowo, w Pasibusie we wszystkich burgerach można bezpłatnie wymienić kotleta mięsnego na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno), smażony ser przygotowany według autorskiej receptury lub kurczaka. Klienci sieci mogą te wybrać rodzaj bułki – pszenną lub maślaną. W menu znajdują się również Włapy, czyli popularne wrapy w smakach nawiązujących do klasycznych burgerów Pasibusa, a także Pasi Frytki, Pasi Bataty, Pasi Lemoniada, kulki serowe oraz autorskie sosy.
Ekspansja sieci Pasibus
W styczniu Pasibus otworzył swój szósty lokal w Warszawie. Znajduje się na poziomie 2 w Westfield Mokotów. To 35. lokal sieci na polskim rynku. Pozostałe warszawskie lokale sieci Pasibus znajdują się: w przestrzeni Ogrody Urlicha na warszawskiej Woli, w Galerii Młociny i przy ul Hożej 29 oraz w Złotych Tarasach oraz w Westfield Arkadia.
Pasibus ma już 13 lat
Pasibus to kultowa marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął właśnie w stolicy Dolnego Śląska i szybko stał się wyjątkowym miejscem na kulinarnej mapie miasta.
Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w kilkunastu miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Olsztynie i Poznaniu.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter