Globalworth: Hala Koszyki ma nowego najemcę

Przestrzeń warsztatowo-kulinarna Hali Koszyki ma nowego gospodarza – Pracownię Kulinarną Agaty Jedynak. Od początku marca przestrzeń na antresoli ponownie zaprasza na spotkania, warsztaty oraz kursy gotowania dla dorosłych i dzieci. Pracownia Kulinarna wpisuje się w charakter Hali Koszyki jako miejsca spotkań przy stole i wspólnego przygotowania posiłków.
Hala Koszyki, jako pierwszy polski food hall, od lat jest kulinarnym sercem Warszawy, łącząc wybitne koncepty gastronomiczne, inspirowanie trendów i tworzenie przestrzeni do wymiany doświadczeń. Otwarcie Pracowni Kulinarnej zarządzanej przez Agatę Jedynak podkreśla misję Koszyków jako miejsca, gdzie tworzenie dań staje się polem edukacji oraz rozwijania wyobraźni i tworzenia nowych przyjaźni. Doskonale wpisuje się też w strategię Hali Koszyki – miejsca spotkań, doznań kulinarnych i estetycznych oraz wydarzeń kulturalnych i towarzyskich.
„Jest mi bardzo miło, że mogę dzielić się swoją wiedzą i pasją do tworzenia w kuchni tak przyjaznym a zarazem prestiżowym miejscu. Pracownia Kulinarna znalazła swój nowy dom w sercu Warszawy i kulinarnego życia stolicy, jakim jest dla mnie Hala Koszyki. To idealna przestrzeń do warsztatów, kursów gotowania dla dorosłych i dzieci oraz spotkań przy wspólnym stole.
Będziemy w nowej przestrzeni inspirować do świadomego gotowania i promować zdrowe nawyki żywieniowe. Pracownia jest otwarta nie tylko dla grup i gości Hali Koszyki, ale także dla jej najemców, którzy mogą tu organizować swoje wydarzenia kulinarne” – mówi Agata Jedynak, założycielka Pracowni Kulinarnej.
„Hala Koszyki ma silną pozycję jako jedno z ulubionych miejsc spotkań warszawiaków, oferując nie tylko wyjątkowe doświadczenia kulinarne, ale także tworząc przestrzeń, w której kształtują się trendy gastronomiczne. Otwarcie Pracowni Kulinarnej na antresoli Hali Koszyki oznacza dalsze wzmocnienie jej DNA przestrzeni spotkań, dzielenia się kulinarnymi inspiracjami oraz wiedzą” – mówi Weronika Maria Kuna, MRICS, Asset Management and Leasing Manager Hali Koszyki z firmy Globalworth Poland.
Agata Jedynak od 2003 roku organizuje spotkania dla firm, a od 2017 roku prowadzi warsztaty kulinarne. W 2020 roku otworzyła Pracownię Kulinarną na Mokotowie, koncentrując się na edukacji żywieniowej dla dzieci i rodziców. Obecnie posiada swoje miejsce także w Łomiankach. Jej doświadczenie obejmuje realizację ponad 1000 warsztatów dla czołowych firm, projektowanie kreatywnych wydarzeń, prowadzonych przez Szefa Eksperta, wspieranego przez instruktorów kulinarnych oraz precyzyjnie komponowane menu z najwyższej jakości składników.
Oferta Pracowni Kulinarnej obejmuje dwa główne rodzaje wydarzeń: prowadzi warsztaty kulinarne, szkolenia i kolekcje tematyczne dla firm oraz Świetlicę Kulinarną dla najmłodszych. Dzieci od 4. roku życia mogą uczestniczyć w warsztatach i półkoloniach kulinarnych, podczas których odkrywają smaki i uczą się świadomych wyborów żywieniowych, które wpłyną na ich codzienność i przyszłość.
Z 6 500 mkw. powierzchni handlowej
Hala Koszyki została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła na mapę miasta jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks obejmuje 16 000 mkw. powierzchni biurowej i 6 500 mkw. powierzchni handlowej. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter