Tuk Tuk otworzył pierwszą restaurację poza Warszawą

Kontynuując rozwój sieć Tuk Tuk otworzyła pierwszy punkt poza Warszawą. 1. maja sieć zadebiutowała w Sopocie. Lokal mieści się w FOOD HALL Krzywy Domek.

„To pierwszy Tuk Tuk poza Warszawą, co czyni to wydarzenie dla nas wyjątkowo ważnym i emocjonującym. Jesteśmy bardzo dumni, że możemy dzielić się naszymi smakami z jeszcze większą liczbą miłośników kuchni azjatyckiej” – napisano w komunikacie.

Nowy lokal zostanie otwarty 1. maja 

„Mamy jeszcze w planie otworzyć kilka kolejnych lokalizacji, jedna nawet w najbliższym czasie, co będę zdradzał w odpowiednim momencie. Szczerze mówiąc bardzo czekałem na to otwarcie w Krzywym Domku w Sopocie. Uważam że ta lokalizacja ma bardzo duży potencjał zwłaszcza w sezonie. Pozostaje mi gratulować otwarcia, życzyć powodzenia zespołowi z Trójmiasta i czekać na sukcesy! – skomentował Bartosz Brusikiewicz, Managing Director; co-owner of Thai Wok & Tuk Tuk.

Nowy właściciel

W 2024 roku Thai Wok nabył kultowy koncept o nazwie Tuk Tuk. Jak zapowiedział nowy właściciel koncept będzie on modernizowany i rozwijany na większą skalę w całej Polsce w segmencie food hall i high street.

Obecnie Tuk Tuk posiada cztery lokale. Ponadto w ramach zapowiadanej ekspansji 14 października został otwarty trzeci Tuk Tuk w Food Hall Browary Warszawskie.

Miesiąc temu została otwarta po generalnym remoncie restauracja Tuk Tuk na Francuskiej w Warszawie. Miejsce jest już nie do poznania – odnowiona przestrzeń zachwyca azjatyckim klimatem, kolorowymi akcentami i wyjątkowymi świeżo malowanymi ilustracjami autorstwa Mai Maliszewskiej, które nadają naszej restauracji unikalny charakter i jeszcze większy urok.

„Tuk Tuk jest już obecny w takich lokalizacjach jak Food Hall Browary, Hala Koszyki, Francuska, a to dopiero początek! Wkrótce pojawią się kolejne otwarcia, a nasz rozwój wciąż trwa!” – poinformowała firma.

Specjaliści od azjatyckiej kuchni

Thai Wok to kuchnia tajska – oparta na świeżych, oryginalnych, zdrowych produktach i romatycznych, egzotycznych przyprawach. O najwyższą jakość serwowanych potraw i niepowtarzalność receptur dbają kucharze z Azji. Wiele dań jest widowiskowo przygotowywanych na oczach klientów.

Jej specjalnością jest Pad Thai – smażony makaron ryżowy z kiełkami, tofu i orzeszkami w wielu wariantach do wyboru: wegetariański, z kurczakiem, z krewetkami oraz kurczak z krewetkami.

Restauracje Thai Wok oferują możliwość zjedzenia posiłku na miejscu, lub dostarczenia go pod podany adres.

Obecnie sieć liczy 25 lokali w największych miastach Polski. Przykładowo lokale Thai Wok klienci mogą znaleźć w Atrium Promenada, Westfield Mokotów, Złotych Tarasach czy w Wola Parku.

Tuk Tuk to sieć lokali, w których można zasmakujesz prawdziwego tajskiego jedzenia.



Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz