Strona główna Newsletter SCF 2023 Spring

We Wroclavii otworzyła się Cukiernia Sowa

Ręczna praca mistrzów cukiernictwa, szacunek do produktów i przemyślana logistyka to przepis na sukces bydgoskiej spółki Cukiernia Sowa, która w środę, 27 kwietnia, otworzyła we Wrocławiu swój 165. sklep w Polsce, będący jednocześnie dziewiątym sklepem tej sieci we Wrocławiu. Lokalizacja punktu nie jest przypadkowa – Centrum Handlowe Wroclavia, czyli samo serce stolicy Dolnego Śląska.

330 ton cukru, ponad osiem milionów jajek i 480 ton mąki pszennej – takich ilości składników rocznie potrzeba, aby produkować słodkie wyroby oraz chrupiące pieczywo znane i lubiane
w całej Polsce. Słodka sieć Cukiernia Sowa to rodzinna firma z Bydgoszczy, która znakomicie łączy tradycję z nowoczesnością i nieustannie promuje ręczne rzemiosło w branży cukierniczej. Bydgoski kunszt cukiernictwa można odkrywać w cukierniach, których liczba z roku na rok się zwiększa!

Kroi się coś słodkiego… we Wroclavii Cukiernia Sowa otworzyła właśnie kolejny lokal _2

Rekalma Apsys
r e k l a m a

– Otwieranie kolejnych cukierni jest nieodłącznie wpisane w strategię rozwoju naszej firmy. Mamy ogromny szacunek do produktów i przykładamy dużą wagę do ręcznej pracy,
ale bardzo świadomie inwestujemy też w logistykę i odpowiednią flotę samochodów
z chłodniami, co pozwala nam dostarczać nasze produkty zarówno do innych miast w Polsce, jak i za granicę! – mówi Michał Sowa, członek zarządu Cukierni Sowa Sp. z o.o.

Cukiernia Sowa to firma działająca od 1946 r., która obecnie zatrudnia ponad 1000 Pracowników. Słodka ekspansja obejmuje już 61 miast, w których pod szyldem Sowy funkcjonuje 165 lokali. Punkt, który powstaje we Wrocławiu jest najlepszym odzwierciedleniem szerokiej skali działalności tej bydgoskiej spółki. W cukiernio-kawiarni Sowy we Wroclavii znajdziemy nie tylko słodkie wyroby i perfekcyjne torty przygotowywane na bazie autorskich przepisów, ale też bogatą ofertę lunchową i pyszne pieczywo prosto z pieca.
W asortymencie nie zabraknie również ręcznie robionej galanterii czekoladowej, lodów o wyjątkowych smakach, które powstają na bazie najlepszych składników oraz kawy z własnej palarni Cukierni Sowa.

– Dla Klientów Wroclavii przygotowaliśmy ofertę dostosowaną do ich potrzeb. Zależało nam na tym, aby Cukiernia Sowa była miejscem spotkań przy apetycznych słodkościach
i wysokiej jakości kawie dla tych, którzy mają ochotę na spotkanie w klimatycznym miejscu czy przerwę w zakupach, ale położyliśmy też duży nacisk na to, aby nasz lokal był smacznym przystankiem w podróży dla tych, którzy będą akurat na Dworcu Głównym we Wrocławiu. Stąd tak rozbudowana oferta na wynos – kawa, chrupiące pieczywo prosto z pieca, kanapki, sałatki czy nasza absolutna nowość, czyli focaccia – dodaje Michał Sowa.

Cukiernia Sowa w nowej lokalizacji we Wroclavii zaskakuje nie tylko bogatym asortymentem, ale i niezwykle klimatycznym wnętrzem. Starannie dopracowany wystrój zdecydowanie wpisuje się w obecne trendy. Dodatkowo styl lokalu i rozmieszczenie stolików sprawiają, że Cukiernia Sowa w CH Wroclavia może stać się zarówno miejscem spotkań,
jak i przyjazną przestrzenią do pracy zdalnej dla zabieganych Wrocławian.

Otwarcie nowego słodkiego punktu pod szyldem Sowy odbyło się 27 kwietnia. Samemu otwarciu towarzyszą kilkudniowe atrakcje, m.in. warsztaty tematyczne z udziałem mistrzów cukiernictwa i ekspertów z Cukierni Sowa, w tym Julity Woszczyńskiej – mistrzyni świata w dekoracji tortów, ale też akcje promocje i degustacje. Lokal jest zlokalizowany na parterze centrum handlowego (przy wejściu od strony Dworca PKP) i będzie czynny w godzinach otwarcia Wroclavii.