Newsletter SCF News
Dołącz do 7000 odbiorców!

Wkrótce SCF 2024 Fall

Leasing, inwestycje, zarządzanie. Trwa rejestracja uczestników na najważniejsze spotkanie decydentów rynku centrów handlowych. 1400 uczestników. 25-26.09.24, Warszawa, Expo XXI.

Rejestracja uczestników

500. restauracja McDonald’s otwarta w Wyszkowie

Po 30 latach działalności McDonald’s w Polsce, 13 maja 2022 roku została otwarta 500. restauracja sieci. Lokal zlokalizowany jest przy ul. Piłsudskiego 46 w Wyszkowie.

17 czerwca 1992 roku została otwarta pierwsza restauracja McDonald’s w Polsce. 30 lat później sieć liczy już 500 restauracji w kraju. 500 lokal rozpoczął swoją działalność 13 maja 2022 roku w Wyszkowie przy ul. Piłsudskiego 46. Jest to 98 restauracja w województwie mazowieckim.

Restauracją będzie zarządzać franczyzobiorca Kristof Hanko, który łącznie prowadzi już 15 lokali sieci. Kristof Hanko z McDonald’s związany jest od wielu lat. Na początku po stronie korporacji, a od 2016 roku jako franczyzobiorca sieci. – Niezwykle się cieszę, że to właśnie jedna z moich restauracji jest 500-tnym lokalem w Polsce. Na dodatek w 30-tym roku obecności firmy and Wisłą. W moich restauracjach na Mazowszu zatrudniam już 1100 pracowników. W Wyszkowie znajdzie pracę kolejne 60 osób – mówi Kristof Hanko, franczyzobiorca McDonald’s Polska.

MC Donalds

Restauracja w Wyszkowie zastała zaprojektowana w stylu Luna. W sumie wewnątrz restauracji znajduje się 112 miejsc siedzących i 66 w ogródku. Lokal posiada również linię McDrive, z której mogą skorzystać zmotoryzowani.

500-tna restauracja sieci została wyposażona w innowacyjne rozwiązania pozwalające znacząco zredukować zużycie energii elektrycznej. Między innymi w instalację fotowoltaiczną oraz turbinę wiatrową, które pozyskują odnawialne źródła energii w całości pokrywające zapotrzebowanie na oświetlenie zewnętrzne lokalu. Rozwiązania te sieć będzie wprowadzać w kolejnych restauracjach. Zarówno nowych jak i tych już istniejących. Jest to element globalnej strategii, realizowanej od 2018 roku, która zakłada działania na rzecz ochrony planety w wielu kluczowych obszarach zrównoważonego rozwoju. Jednym z celów jest właśnie zmniejszenie emisji gazów cieplarniach z biur i restauracji o 36% do 2030 roku, a do 2050 roku osiągnięcie neutralności klimatycznej.