Wkrótce SCF 2024 Fall

Leasing, inwestycje, zarządzanie. Trwa rejestracja uczestników na najważniejsze spotkanie decydentów rynku centrów handlowych. 1400 uczestników. 25-26.09.24, Warszawa, Expo XXI.

Rejestracja uczestników

Grupa Sfinks Polska większa o nową restaurację The Burgers w Zalesiu Górnym

Sieć Sfinks Polska, w której działają lokale SPHINX, Piwiarnia i Chłopskie Jadło, powiększyła się o nową restaurację The Burgers w podwarszawskim Zalesiu Górnym. Lokal działa na terenie parku rozrywki i edukacji Planeta Zalesie. Razem z The Burgers w tym samym miejscu franczyzobiorca uruchomił restaurację Popolo Pizza & Pasta. To sieć współpracująca ze Sfinksem w ramach oferty kuchni włoskiej.

 The Burgers jest konceptem gastronomicznym, który powstał w Sfinksie jako marka wirtualna –  dania z tej oferty można było zamówić wyłącznie w dostawie i na wynos. Restauracja wirtualna serwująca głównie burgery zyskała tak dużą popularność, że Sfinks postanowił uruchomić pod tym szyldem także lokale stacjonarne. W Zalesiu Górnym blisko Warszawy, na terenie popularnego miejsca rekreacji i dawnego ośrodka Wisła, ruszyła właśnie kolejna restauracja The Burgers. Prowadzi ją partner franczyzowy, który w tej samej lokalizacji  uruchomił także  restaurację franczyzową – Popolo Pizza & Pasta. Franczyzobiorca w ten sposób  optymalizuje  koszty, a goście mogą korzystać z dwóch popularnych rodzajów oferty kulinarnej. W lokalu znajduje się 60 miejsc dla gości, a dodatkowe 40 miejsc jest usytuowane w klimatycznym ogródku gastronomicznym. Dla dzieci przygotowano strefę zabaw oraz dedykowane menu dziecięce, a także kolorowanki i drobne upominki. Restauracja organizuje również przyjęcia i imprezy dla grup.

– Planeta Zalesie to kultowe  i chętnie odwiedzane miejsce, zwłaszcza przez rodziny z dziećmi, więc zarówno The Burgers jak i Popolo wpisują się swoją ofertą oraz konceptem w klimat tego parku. Niedaleko też znajduje się siedziba naszej firmy. Cieszę się, że to właśnie w Zalesiu po dłuższej przerwie spowodowanej pandemią możemy powrócić do otwarć nowych lokali – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy marka The Burgers.

W menu The Burgers w Zalesiu Górnym są cztery rodzaje burgerów: klasyczny, cheese, wypas oraz wersja wegetariańska – z boczniakami i warzywami. Do tego można zamówić frytki, także w zestawie z guacamole i salsą, bekonem czy boczniakami Karta dań Popolo to propozycje dla wielbicieli kuchni włoskiej, przede wszystkim najpopularniejsze rodzaje pizzy, w tym wegetariańska. Oprócz pizzy restauracja ma w ofercie makarony i gnocchi. Jest też wybór deserów i specjalna karta dań dla dzieci. Wnętrze restauracji to niezobowiązujący wystrój  z akcentami kolorystycznymi zieleni i bordo oraz jasnego drewna. Da się zauważyć dekoracje w postaci akcesoriów do wypieku pizzy oraz kolorowe meble, ale główną atrakcją są charakterystyczne figury dinozaurów witające gości w ogródku i w sali.

Grupa Sfinks Polska zarządza 106 lokalami gastronomicznymi na terenie Polski, w tym siecią 67 restauracji SPHINX (segment casual dining), 34 pubami Piwiarnia (segment gastro pubów), 3 restauracjami Chłopskie Jadło (segment casual dining) i lokalami Lepione Pieczone by Chłopskie Jadło oraz The Burgers. Spółka prowadzi też sprzedaż w dostawie w oparciu o marki dostępne tylko w dowozie takie jak The Burgers, Och! PITA, Yolo Chicken czy Da Mamma. Pod względem wielkości sprzedaży oraz liczby restauracji, Sphinx jest największą w Polsce siecią typu casual dining. Sfinks Polska jest jednocześnie trzecią pod względem przychodów firmą gastronomiczną w Polsce.