Działa już restauracja SPHINX na wrocławskim Rynku. Lokal po ponad rocznej przerwie wrócił pod swój dawny adres – Rynek 39/40. Restauracja przygotowała 120 miejsc na sali oraz dodatkowych 80 miejsc w letnim ogródku.
W menu nowo otwartego lokalu SPHINX są dania inspirowane kuchnią orientalną, zwłaszcza popularna shoarma i steki. Jest również oferta sezonowa na lato: dania z kurkami i fasolką szparagową, a także zupełna nowość – roślinna shoarma.
Otwarta niedawno wrocławska restauracja SPHINX jest po remoncie, a wnętrze zyskało wygląd zgodny z nowym standardem wystroju w sieci. Na sali goście mają do dyspozycji 37 stolików i lóż z kanapami, które poustawiano z myślą o wygodzie zarówno osób przychodzących w pojedynkę, jak i w towarzystwie, a także w większej grupie. W lokalu nie mogło zabraknąć charakterystycznych dla restauracji SPHINX kolorowych lamp z tykw.
– Zapraszamy gości do naszej najnowszej restauracji. Bardzo się cieszymy, że po dłuższej przerwie SPHINX wraca do tej prestiżowej lokalizacji i może ponownie być wrocławską wizytówką naszej sieci. Mamy nadzieję, że będzie równie chętnie odwiedzany przez gości mieszkających we Wrocławiu i odwiedzających to wyjątkowe miasto – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, firmy do której należy sieć SPHINX Restauracje.
Nowy wrocławski lokal sieci SPHINX jest przygotowany na odwiedziny rodzin z dziećmi
PARTNER PORTALU
Nowy wrocławski lokal sieci SPHINX jest przygotowany na odwiedziny rodzin z dziećmi – w restauracji powstał kącik zabaw oraz można skorzystać z podwyższanych krzesełek. Dla dzieci jest też karta Kids Menu. Zanim dania z niej zostaną zaserwowane, dzieci mogą zająć się kolorowankami i grami umieszczonymi na papierowych podkładkach.
Najnowszy SPHINX jest czynny od poniedziałku do niedzieli w godz. 12:00-23:00. Goście w menu, oprócz popularnej shoarmy, znajdą także kilka rodzajów steków oraz inne mięsa, ryby, ale też sałaty, dania wegetariańskie oraz wybór deserów. Propozycje bezmięsne są oznaczone w karcie symbolem zielonego listka. Fani letnich smaków mogą zdecydować się na nowe dania z kurkami, fasolką szparagową i szpeclami z sezonowej wkładki do menu. Nowością jest też Shoarma Wege – to danie wegańskie, a jego podstawą są roślinne kawałki na bazie soi. Są podawane z warzywami z patelni (fasolka szparagowa, cukinia, brokuły, marchewka, czerwona cebula) w glazurze z sosu Teriyaki, a także z mango w sosie, ryżem i bułką pita własnego wypieku.
Grupa Sfinks Polska zarządza 106 lokalami gastronomicznymi na terenie Polski
Grupa Sfinks Polska zarządza 106 lokalami gastronomicznymi na terenie Polski, w tym siecią 67 restauracji SPHINX (segment casual dining), 34 pubami Piwiarnia (segment gastro pubów), 3 restauracjami Chłopskie Jadło (segment casual dining) i lokalami Lepione Pieczone by Chłopskie Jadło oraz The Burgers.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter
Spółka prowadzi też sprzedaż w dostawie w oparciu o marki dostępne tylko w dowozie takie jak The Burgers, Och! PITA, Yolo Chicken czy Da Mamma. Pod względem wielkości sprzedaży oraz liczby restauracji, Sphinx jest największą w Polsce siecią typu casual dining. Sfinks Polska jest jednocześnie trzecią pod względem przychodów firmą gastronomiczną w Polsce.