Newsletter SCF News
Dołącz do 7000 odbiorców!

Nowe Czyżyny przeszły metamorfozę i zmieniły się nie do poznania

Nowe Czyżyny zyskały nową elewację, która współgra m.in. z Uchwałą Krajobrazową w Krakowie. Wewnątrz obiektu pojawiło się natomiast kolejne już udogodnienie dla rodzin.

Nowe Czyżyny inwestują w rozwój i przechodzą metamorfozę. Tylko w ciągu ostatnich lat pracami modernizacyjnymi objęto tu m.in. aleje handlowe, strefę restauracyjną, a także otoczenie obiektu, w którym pojawiły się plenerowe strefy relaksu i rośliny przyjazne pszczołom. Otwarto też nowe sklepy.

Ostatnio prace skupiły się natomiast na najbardziej wizualnej części obiektu – jego elewacji. Fasada budynku przeszła właśnie gruntowną zmianę, zyskując nowoczesny design. Dotychczasowy jasno szary front centrum handlowego został pokryty eleganckim grafitowym kolorem.

R E K L A M A
Nowa Sukcesja

Na elewacji, przy głównych wejściach do budynku, pojawiły się także drewnopodobne, ozdobne żerdzie, które zainspirowane są lamelami. Dodatkowo, przy wejściach do Nowych Czyżyn zmodernizowano zewnętrzne oświetlenie, które dziś jest w pełni energooszczędne.

Jak podkreślają przedstawiciele centrum, celem przeprowadzonej modernizacji była nie tylko poprawa wyglądu centrum handlowego. Prace polegały również na dostosowaniu układu i wielkości logotypów na elewacji do Uchwały Krajobrazowej w Krakowie.

– Zakończone właśnie prace były pierwszymi pracami modernizacyjnymi na elewacji od otwarcia obiektu dwie dekady temu. Dzięki nim Nowe Czyżyny zyskały nie tylko nowoczesny wygląd, ale lepiej teraz odzwierciedla wielowymiarowe zmiany, jakie zaszły wewnątrz – w jego przestrzeni handlowej i ofercie – mówi Paweł Dolański z firmy Greenman Poland, która zarządza Nowymi Czyżynami.

– Od strony wizualnej, dzięki pracom, centrum handlowe doskonale wpisało się w miejskie otoczenie i sąsiadujące z nim osiedla mieszkaniowe, a także – co istotne – oparło swoją metamorfozę na zasadach, jakie dziś rządzą się w przestrzeni publicznej w Krakowie. Był to dla nas niezwykle ważny aspekt tej zmiany – dodaje.

Ale zmiany zaszły nie tylko na elewacji. Jednocześnie prace prowadzone były wewnątrz obiektu, gdzie niedawno otwarto specjalnie zaaranżowany pokój dla opiekuna z dzieckiem. To wydzielone miejsce, w którym można w komfortowych warunkach przewinąć i nakarmić pociechę.

Pokój wyposażono m.in. w przewijak, podgrzewacz do butelek z mlekiem, kuchenkę mikrofalową, a także w wygodny fotel i zabawki dla malucha. Nie brakuje tutaj także dostosowanych do potrzeb dziecka i opiekunów toalet. Sama przestrzeń jest natomiast pełna kolorów i przypomina dziecięcy pokój.

– Jako centrum rodzinne staramy się, aby w obiekcie było możliwie najwięcej udogodnień. Już dziś można znaleźć w nim m.in. plac zabaw, wózki do wypożyczenia, specjalne toalety dostosowane do wzrostu dzieci, krzesełka do karmienia malucha, a od niedawna obowiązują u nas też „Godziny ciszy”, wprowadzone także z myślą o dzieciach w spektrum autyzmu – mówi Anna Brzozowska, marketing manager Nowych Czyżyn.

– Nowo otwarty pokój opiekuna z dzieckiem, zapewniający wygodę i prywatność, wpisuje się w ten prorodzinny kierunek rozwoju Nowych Czyżyn, czyniąc obiekt jeszcze bardziej przyjazny zakupom razem z dzieckiem – dodaje.

Centrum Nowe Czyżyny zlokalizowane jest w Krakowie przy ul. Medweckiego 2. Otwarty w 2002 roku obiekt ma powierzchnię 31 tys. m kw. GLA i liczy sobie 77 sklepów, restauracji i punktów usługowych. Wśród kluczowych najemców znaleźć można m.in. Carrefour, Leroy Merlin, Jysk, RTV Euro AGD, home&you, Douglas, Rossmann, Big Star, Pepco, KFC i CCC. Zmotoryzowani mają tutaj do dyspozycji ponad 850 miejsc postojowych.