Popeyes odkrywa karty w sprawie pierwszej restauracji nad Bałtykiem

Już 14 listopada w Centrum Handlowym Riviera Popeyes otworzy swoją pierwszą restaurację w Trójmieście. Nad polskie morze zawitają słynne nowoorleańskie smaki.

To już 8 restauracja Popeyes w Polsce, która nakarmi gości kultowymi kanapkami Chicken Sandwich ze świeżym, soczystym kurczakiem marynowanym przez 12 godzin, w chrupiącej panierce, z doskonałymi dodatkami i wyrazistymi przyprawami w luizjańskim stylu.

„Po Wrocławiu, Warszawie, Szczecinie i Poznaniu przyszedł czas na kolejny port, do którego dobijamy. Gdynia to wspaniałe miejsce na kulinarnej mapie Polski, daje nam możliwość dotarcia zarówno do mieszkańców Trójmiasta, jak i odwiedzających go turystów.

To między innymi o tę lokalizację najczęściej pytali nas fani w mediach społecznościowych. Mamy więc nadzieję, że przez żołądek trafimy do ich serc, że pokochają oni nasz jedzeniowy koncept” – mówi Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce.

Przypomnijmy, że w kwietniu tego roku kilkudziesięciu miłośników smaków Popeyes z Gdańska i okolic odbyło niezwykłą kulinarną podróż. Specjalnym autobusem przejechali ponad 700 kilometrów, tylko po to, by skosztować słynnych dań sieci. Tę nietypową akcję marka zorganizowała dla najaktywniejszych fanów.

PARTNER PORTALU

Kaufland

Spośród wszystkich komentarzy na swoich social mediach Popeyes wyłonił 4 miasta, których mieszkańcy najczęściej pytali o otwarcie restauracji. Najbardziej zaangażowana okazała się społeczność z Gdańska, dlatego to właśnie dla nich zorganizowano wycieczkę. Tym bardziej mieszkańców Trójmiasta powinna ucieszyć wiadomość, że od 14 listopada skosztowanie dań Popeyes będzie znacznie prostsze.

Do pierwszej w Gdyni Restauracji Popeyes będzie można dojechać samodzielnie autem, komunikacją miejską, a nawet dojść spacerem.

„Centrum Riviera to nie tylko przestrzeń kompleksowych zakupów, ale również miejsce spędzania czasu dla mieszkańców Trójmiasta i regionu. Dokładamy wszelkich starań, by oferta food court centrum była jak najbardziej atrakcyjna i zróżnicowana – to nasza odpowiedź na potrzeby klientów o różnych kulinarnych gustach.

Restauracja Popeys, koncept zyskujący coraz większą popularność, doskonale uzupełni ofertę gastronomiczną galerii. Cieszymy się, że to właśnie Centrum Riviera jest pierwszym obiektem handlowym na Pomorzu, w którym klienci będą mogli spróbować specjałów sieci” mówi Aleksandra Słowińska, Dyrektorka Centrum Riviera w Gdyni.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz

Ponad 50 lat na rynku

Założony w Nowym Orleanie w stanie Luizjana w USA w 1972 roku, Popeyes ma ponad 50-letnią historię i tradycję kulinarną. Kuchnia Popeyes wyróżnia się unikalnym menu, w stylu luizjańskim. Sieć znana jest z doskonałego smaku kurczaka marynowanego w mieszance przypraw Louisiana Cajun, którego można spróbować w wersji łagodnej i pikantnej.

W ofercie znajdziemy kanapki z kurczakiem czy rożne części panierowanego kurczaka. Nie zabraknie też dodatków typowych dla kuchni amerykańskiej.

Przywiązanie sieci do dziedzictwa i aromatycznego, autentycznego jedzenia z Luizjany pozwoliła Popeyes stać się jedną z największych na świecie restauracji szybkiej obsługi z kurczakiem, z prawie 4300 restauracjami w USA i na całym świecie.

Popeyes jest spółką zależną Restaurant Brands International Inc. („RBI”), jednej z największych na świecie firm zajmujących się restauracjami szybkiej obsługi z ponad 40 miliardami dolarów rocznej sprzedaży w całym systemie i około 30000 restauracji w ponad 100 krajach.

RBI jest właścicielem czterech najbardziej znanych i kultowych marek restauracji szybkiej obsługi na świecie – BURGER KING, TIM HORTONS, POPEYES i FIREHOUSE SUBS. Markę Popeyes do Polski wprowadza firma Rex Concepts.