Enata Bread wystartowała z nowym konceptem

Po kilkumiesięcznych przygotowaniach Enata Bread zainaugurowała zupełnie nowy koncept gastronomiczny: SZAŁATA I SZOK. Pierwszy punkt został otwarty w Factory Ursus w Warszawie. Mieści się w ramach lokalu GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI. Plany zakładają otwarcie pierwszego, samodzielnego punktu po wakacjach.

Ostatnie miesiące zespół ENATA BREAD pracował nad listą potencjalnych lokalizacji, projektem architektonicznym, sporządzeniem menu, pozyskaniem partnerów biznesowych, wyznaczeniem systemu identyfikacji wizualnej dla nowej marki.

„To była inspirująca, kreatywna i zaskakująca podróż” – komentuje Bartłomiej Rychcik, prezes ENATA BREAD.

„W jej efekcie sałatki stały się SZAŁATAMI, a soki SZOKAMI. Zielone i owocowe składniki najwyższej jakości, starannie wyszukiwane, weryfikowane i wybierane, wypełniły nasze menu. Wiemy o nich wszystko: skąd pochodzą, jak wygląda ich uprawa, jak są przechowywane i transportowane. Są SZAŁATY, są SZOKI, są SZOTY, inne przekąski i napoje. Wszystko zdrowe i fit od rodzinnych firm i polskich rolników”.

SZAŁATA I SZOK stanowi naturalne rozwinięcie konceptu GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI, ale przede wszystkim strategii, którą ENATA BREAD buduje od kilku lat oferując produkty idealne na śniadanie, lunch i kolację – na każdą porę dnia. SZAŁATY i SZOKI są przygotowywane na życzenie gości, z możliwością miksowania składników.

Receptury SZAŁATEK przygotował szef kuchni Jarosław Kin, były członek kadry Reprezentacji Polski Kucharzy (srebrny i brązowy medal na Pucharze Świata w Luksemburgu w 2018), trener polskiego kandydata w międzynarodowym konkursie Bocuse d’Or (Budapeszt 2022), zdobywca wielu prestiżowych nagród. Szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem (w „MUS bar & view”, „Hotel Lake Hill Resort & Spa”, „62 Bar & Restaurant”, niedługo w „Poznaje” – piekarni i restauracji tworzonej przez ENATA BREAD w Starym Browarze w Poznaniu).

W Factory Ursus powstał pierwszy punkt SZAŁATY I SZOK w ramach lokalu GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI. Jak zapowiada firma kolejny, już samodzielny, wystartuje tuż po wakacjach.

Enata Bread to grupa działająca w oparciu o różne formaty

Enata Bread to dynamicznie rozwijająca się grupa marek z branży piekarniczo- cukierniczej. Wyróżnia się doskonałym zarządzaniem, wysoką jakością produktów i usług, a także tworzeniem konceptów – lokali gastronomicznych, które zmieniają oblicza miast i miejsc kreując niepowtarzalną i przyjazną atmosferę.

Do tej pory grupę tworzyły dwie marki: Bakery – koncept rzemieślniczy z lokalami w wyjątkowych, historycznych, zrewitalizowanych obiektach i Gorąco Polecam. Smaki z piekarni – koncept hołdujący ponad 80-letniej rodzinnej tradycji pieczenia chleba.

W planach ENATA BREAD jest z jednej strony rozwój istniejących konceptów, w tym zwiększenie liczby lokali, z drugiej zaś stworzenie zupełnie nowych – także z wykorzystaniem nowoczesnych technologii w zakresie produkcji, logistyki, zarządzania i sprzedaży.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz