Enata Bread otwiera drugą lokalizację nowego konceptu

Enata Bread wzmacnia pozycję swoich konceptów. W Poznaniu otworzyła lokal z markami Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni  i Szałata i Szok. Jest to druga lokalizacja tego nowego konceptu.

Lokal mieści się przy ul. Głogowskiej 55/57 w Poznaniu.

Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni to piekarnio-kawiarnia (z pieczywem, przekąskami słonymi i słodkimi, daniami gotowymi i kawą). Szałata i Szok to fit point (z zielonym i owocowym menu – „szałatkami”, „szokami” i „szotami”). Obie marki doskonale się uzupełniają.

Pierwszy punkt nowego konceptu został otwarty w Factory Ursus w Warszawie. Mieści się w ramach lokalu Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni.

Szałata i Szok stanowi naturalne rozwinięcie konceptu Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni, ale przede wszystkim strategii, którą ENATA BREAD buduje od kilku lat oferując produkty idealne na śniadanie, lunch i kolację – na każdą porę dnia. Szałaty i Szoki są przygotowywane na życzenie gości, z możliwością miksowania składników.

Z artystycznym designem

Lokal wypełnia ceramika, drewno, metaloplastyka, szkło. Wygodne miejsce do odpoczynku, spotkań, pracy. Nad Szałatą i Szokiem kolorowa markiza. A w ladach produkty i składniki od polskich rolników i rodzinnych firm – wszystko najwyższej jakości – wszystko starannie wyselekcjonowane – i przygotowywane na miejscu, na żywo, na bieżąco – w duchu zero waste.

400 lokalizacji do 20230 roku

Marka Enata Bread planuje inwestycje rzędu 200 mln zł do 2030 roku w rozwój sieci, dzięki czemu przekroczy liczbę 400 lokalizacji. Obecnie otwiera 30-40 lokali rocznie sieci GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI, która ma zadebiutować na jednej z globalnych sieci stacji paliw i pojawić się również w mniejszych miastach.

W 2024 roku Enata Bread zanotowała 65% wzrost przychodów, do ponad 137 mln PLN. Marka rozwija sieć GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI i BAKERY. Startuje też z dwoma nowymi konceptami: SZAŁATA I SZOK (koncept sałatkowo-sokowy) oraz POZNAJE (piekarnio-restauracja w Starym Browarze w Poznaniu). Marka GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI pojawi się też na jednej z globalnych sieci stacji paliw.

Gorąco Polecam. Smaki z piekarni liczy obecnie 130 punktów. Plany ekspansji zakładają, że do końca 2025 roku ma być ich 150. Docelowo, sieć ma liczyć minimum 500 punktów.

Obecnie Enata Bread przygotowuje się do debiutu lokali GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI w ramach jednej z globalnych, liczących kilkaset punktów, sieci stacji paliw. Plany zakładają otwarcie pierwszych lokalizacji jeszcze w czasie tegorocznych wakacji lub we wrześniu.

Enata Bread planuje też wejście z konceptem GORĄCO POLECAM. SMAKI Z PIEKARNI do mniejszych miejscowości, by stać się siecią ogólnopolską.

Enata Bread to grupa działająca w oparciu o różne formaty

Enata Bread to dynamicznie rozwijająca się grupa marek z branży piekarniczo- cukierniczej. Wyróżnia się doskonałym zarządzaniem, wysoką jakością produktów i usług, a także tworzeniem konceptów – lokali gastronomicznych, które zmieniają oblicza miast i miejsc kreując niepowtarzalną i przyjazną atmosferę.

Do tej pory grupę tworzyły dwie marki: Bakery – koncept rzemieślniczy z lokalami w wyjątkowych, historycznych, zrewitalizowanych obiektach i Gorąco Polecam. Smaki z piekarni – koncept hołdujący ponad 80-letniej rodzinnej tradycji pieczenia chleba. Obecnie startuje z dwoma nowymi konceptami: Szałata I Szok (koncept sałatkowo-sokowy) oraz Poznaje (piekarnio-restauracja w Starym Browarze w Poznaniu)

W planach ENATA BREAD jest z jednej strony rozwój istniejących konceptów, w tym zwiększenie liczby lokali, z drugiej zaś stworzenie zupełnie nowych – także z wykorzystaniem nowoczesnych technologii w zakresie produkcji, logistyki, zarządzania i sprzedaży.

Newsletter SCF News

Obserwuj rynek centrów handlowych

Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter

Zapisz