Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers kontynuuje inwestycje na polskim rynku. 3 lipca otworzy 25. restaurację w Polsce, a drugą w Krakowie. Nowy lokal przy ul. Zakopiańskiej 70 B będzie mieć ponad 90 miejsc siedzących.
Nowa restauracja, usytuowana przy trasie wyjazdowej z Krakowa, będzie się wyróżniać przedłużonymi godzinami otwarcia (od 6:00 do 3:00) oraz ofertą śniadaniową, a także opcją drive-thru, co sprawi, że będzie odpowiednim miejscem na posiłek podczas podróży. Lokal zaoferuje ponad 93 miejsca siedzące, w tym 33 na tarasie, co uczyni go atrakcyjnym szczególnie w okresie letnim. Dodatkowo, w restauracji znajdą się udogodnienia dla najmłodszych, takie jak specjalne krzesełka, kolorowanki i kredki, a także miejsca dla rowerzystów oraz 16 miejsc parkingowych dla zmotoryzowanych gości.
W ofercie również opcje vege
W menu restauracji goście znajdą szeroki wybór opcji, które można dostosowywać do własnych preferencji. Oferta obejmie m.in. burgery z roślinnym Plant Beef, serem halloumi, a nawet takie, które zamiast w bułce Frisco podawane są w liściach sałaty.
Szczególną uwagę warto zwrócić na obszerne, roślinne menu Supreme Green, czyli burgery z trzema roślinnymi proteinami: Crispy Supreme (na bazie grochu), Real Green (na bazie fasoli mung), Plant Beef, czy też serem halloumi oraz nuggetsy – Crispy Green Nuggets (również na bazie grochu). Pozycje różnią się między sobą dodatkami, co sprawia, że MAX oferuje ponad 10 bezmięsnych propozycji.
PARTNER PORTALU
Bogate zielone menu nie tylko pomaga w codziennej dbałości o planetę, ale także wyróżnia MAX Premium Burgers na tle konkurencji. Co więcej, burgery nie zawierające czerwonego mięsa stanowią niemal 40% całkowitej sprzedaży w pierwszej krakowskiej restauracji MAX Premium Burgers przy ul. Nowohuckiej 54.
Specjalne oferty i sezonowe nowości
Nowo otwarty lokal zaoferuje również słynnego Burgera Rywala, dostępnego w trzech wariantach: z wołowiną i bekonem, wegetariańskim Plant Beef i Crispy Chicken. Składniki, takie jak smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwona cebula, sałata i sos kreolski, podane w autorskiej bułce Frisco, idealnie uzupełni sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ. Burger Rywala jest jednym z największych i najbardziej premium burgerów w ofercie MAX’a.
W menu krakowskiej restauracji nie zabraknie również sezonowych nowości, takich jak letnie Shake’i Premium (Salted Caramel & Popcorn oraz Green Apple & Poppin’ Candy) oraz sałatki (Green Kale Caesar Salad i Sesame & Ginger Salad).
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter
„Jako MAX Premium Burgers nieustannie rozwijamy menu, starając się zapewnić jak najszerszy wybór dla wszystkich naszych gości Jesteśmy bardzo dumni, że nasze starania są szczególnie doceniane na polskim rynku, na którym otwieramy już 25. restaurację. Kraków jest dla nas niezwykle ważnym miejscem i cieszymy się, że możemy umocnić naszą pozycję poprzez otwarcie kolejnej restauracji w tym mieście” – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.
Ze szwedzkimi korzeniami
MAX Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Fredriksson i rozwinął się z małego kiosku z grillem w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci burgerów z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii i Danii.. Ambicją MAX jest stać się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w dobry sposób.
Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią działalności, a jako pierwsza sieć restauracji na świecie, MAX zaczął oznaczać swoje menu etykietą klimatyczną w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10% rocznego zysku netto MAX na walkę z ubóstwem.