Szwedzki MAX Premium Burgers umacnia pozycję w Poznaniu i otwiera w mieście 3. restaurację.
Sieć restauracji ze Szwecji MAX Premium Burgers nieustannie rozwija się na polskim rynku. Tym razem otwiera już 3. restaurację w Poznaniu, a tym samym 26. w Polsce.
Stolica Wielkopolski to kolejna aglomeracja, w której MAX inwestuje w swoje nowe restauracje i staje się także lokalnym pracodawcą.
Rozwój i inwestycje w kluczowych aglomeracjach
Mimo niespełna 7-letniej obecności na polskim rynku gastronomicznym, MAX Premium Burgers dołączył już do czołówki sieci restauracji szybkiej obsługi kontynuując strategię ekspansji w największych aglomeracjach w Polsce. Otwarcie 3. restauracji w Poznaniu oznacza, że łącznie sieć posiada aż 26 restauracji w całym kraju, w tym m.in. w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Trójmieście, Poznaniu, Katowicach, Łodzi i Olsztynie.
„Każde, nowe otwarcie napawa nas dumą i motywacją do dalszego rozwoju. Jako rodzinna, najstarsza w Szwecji sieć serwująca burgery pragniemy szerzyć naszą pasję do burgerów, jednocześnie rozwijając się w sposób nowoczesny – w duchu zrównoważonego rozwoju. Polska to dla nas bardzo ważny rynek, w którego konsekwentnie inwestujemy. Kolejne, 3. już otwarcie w Poznaniu stanowi element naszej strategii rozwoju sieci MAX’a w największych miastach w Polsce, gdzie znajdują się nasze działające już restauracje” – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.
PARTNER PORTALU
Dogodna lokalizacja i nowe miejsca pracy
Poznański MAX Premium Burgers znajduje się przy ul. Szwedzkiej 16 w południowej części miasta, w otoczeniu popularnego kompleksu handlowego Franowo, zlokalizowanego w sąsiedztwie takich sklepów, jak Ikea, Auchan, Decathlon, Jysk, Obi i Media Expert.
Restauracja oferuje opcję drive-thru, co czyni ją idealnym miejscem także na posiłek w trasie. Kompleks Franowo jest doskonale skomunikowany z całym Poznaniem dzięki drogom S5, S11 i A2, co zapewnia łatwy dostęp dla mieszkańców miasta i okolic.
Lokalizacja jest widoczna z każdej strony i łatwo dostępna z parkingu CH M1. W pobliżu znajdują się również przystanki tramwajowe i autobusowe, co dodatkowo zwiększa wygodę dojazdu.
Otwarcie trzeciej restauracji w Poznaniu to nie tylko lepszy dostęp do oferty dla mieszkańców, ale także 42 nowe miejsca pracy. Firma, której jedną z kluczowych wartości jest szacunek i troska o pracowników, zapewnia pełne szkolenia, umożliwiając rozwój umiejętności.
Newsletter SCF News
Obserwuj rynek centrów handlowych
Dołącz do ponad 7000 czytelników i otrzymuj codzienny, bezpłatny newsletter
MAX Premium Burgers stale się rozwija, a odkąd pojawił się na polskim rynku w 2017 roku stał się jedną z ulubionych sieci serwujących burgery. Flagowy Burger Rywala, dostępny w wersji z wołowiną, wege i chrupiącym kurczakiem, zyskał ogromną popularność, podwajając sprzedaż już w pierwszym tygodniu. Dzięki temu, Burger Rywala na stałe zagościł w menu MAX’a, stając się silnym konkurentem w branży fast food.
Ponad pół wieku na rynku
MAX Burgers został założony w Gällivare w 1968 roku przez Curta Bergforsa i Brittę Fredriksson i rozwinął się z małego kiosku z grillem w północnej Szwecji do międzynarodowej sieci burgerów z restauracjami w Szwecji, Polsce, Norwegii i Danii. Ambicją MAX jest stać się najlepszą siecią burgerów na świecie poprzez serwowanie najlepszych burgerów w dobry sposób. Zrównoważony rozwój jest naturalną częścią działalności, a jako pierwsza sieć restauracji na świecie, MAX zaczął oznaczać swoje menu etykietą klimatyczną w 2008 roku. Od 2006 roku Fair Distribution Foundation przekazuje 7-10% rocznego zysku netto MAX na walkę z ubóstwem.